Growbag teeltsubstraat: een duurzaam gesloten cyclus

De teelt van tomaten, paprika’s en komkommers onder glas gebeurt in Vlaanderen voornamelijk op substraat en dan meer bepaald op steenwol. Ondanks de vele voordelen die de substraatteelt biedt, is het gebruik van steenwol toch enigszins een probleem aan het worden. Steenwol zorgt namelijk op het einde van de teelt voor een belangrijk afvalprobleem, aldus Peltracom. Peltracom ontwikkelde een duurzaam alternatief voor steenwol, Peltracom grow bag. Deze substraat matten bestaan uit 100 % biologisch afbreekbaar substraat, gehuld in een 100% biologisch afbreekbare plastic. Deze grow bag is geschikt voor de teelt van tomaten, komkommers, paprika’s en aanverwante glasgroenten.
De gebroeders Vlaemynck, tomatentelers, hebben na 3 jaar testen, de beslissing genomen om volledig om te schakelen naar de grow bag. Duurzaamheid op het bedrijf resulteert voor hen in een licht economisch voordeel.
Het verloop van de grow bag van productie tot gebruiker en compostering kan je hier bekijken.

http://www.peltracom.be/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>