NuReSys: Fosfaten winnen uit afvalwater en er een hoogwaardig product van maken

Fosfaatverwijdering uit afvalwater resulteerde tot op heden in fosfaatrijke slibmassa’s die een bijkomende behandeling vereisen. Het fosfaat is meestal dermate sterk gebonden dat het niet meer in aanmerking komt voor hergebruik en de gebruikte reagentia kunnen gecontamineerd zijn met zware metalen.

NuReSysinstallatie bij Clarebout Potatoes

Het fosfaat dat gewonnen is uit afvalwater wordt in struvietvorm uit de NuReSys-installatie afgetapt

Een alternatieve technologie is de kristallisatie van het fosfaat tot struviet die ontwikkeld is door Wim Moerman van NuReSys (Nutrient Recovery Systems) De voordelen van deze techniek is de vorming van een zuiver kristalijn product dat zonder bijkomende behandeling kan hergebruikt worden als meststof. De NuReSys® struviet techniek kent reeds toepassingen op industriële schaal. De techniek is niet enkel toepasbaar op de typische fosfaatrijke afvalwaters in de agro-industrie maar eveneens op stortpercolaten, digestaatbehandeling en mestverwerking.

Een filmpje van ons bezoek aan Carl Dewaele en Wim Moerman van NuResys bij Clarebout Potatoes vind je hier:

Meer informatie over de NuReSys technologie, toepassingen en installaties vind je hier: http://www.nuresys.org/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>