Hefbomen en barrières voor kringloopsluiten in de Vlaamse land- en tuinbouwsector

In het verduurzamen van de landbouwsector vormt het sluiten van de materiaal- en energiekringlopen een belangrijk ontwikkelingspad. Het kringloopsluiten (cradle to cradle) wordt als veelbelovend beschouwd en staat hierbinnen centraal. Op verzoek van het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw heeft een onderzoek plaatsgevonden om de rol en kennis omtrent kringloopsluiten in de Vlaamse landbouwsector te versterken. In een eerste fase was behoefte aan verbreding van de algemene kennis en mogelijkheden rondom het concept binnen de sector en om na te gaan waar de barrières en hefbomen zitten voor een succesvolle (bredere) implementatie van kringloopsluiten binnen de sector.

In het rapport treft u de resultaten van een eerste oefening om de barrières en hefbomen te identificeren aan de hand van een systeemanalyse.

Meer info: rapport

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>